Bart Peeters: De Hemel in het Klad (opgedragen aan Yasmine)

De openluchtconcerten in Deurne. Voor mij roept het persoonlijk veel herinneringen op. Daar opgegroeid heb ik de meeste weekends toch wel daar doorgebracht :-).
Het was dan ook fantastisch om met ons twee de kans te krijgen om daar één van onze favoriete artiesten op de gevoelige plaat vast te leggen.
Na een vreselijk drukke week, shoot à volonté, studio inrichten, was dit toch de ontspanning die we konden gebruiken. Hoewel we ondertussen al driemaal naar De Hemel in het Klad zijn gaan kijken, was het terug even fantastisch om te zien en te horen.
Natuurlijk was er ook een negatief gevoel bij op 25 juni. We hoorden onderweg van Antwerpen naar Mechelen dat Yasmine gestorven was. Vlak voor we binnen gingen, hoorden we op het nieuws dat ze zelfmoord had gepleegd. Bij het begin van het concert vertelde Bart Peeters dat ze het concert opdroegen aan Yasmine. Een absolute stilte kwam over het publiek.Na de aangepaste versie van’Voir un Ami Pleurer’ van Jacques Brel, kwam er dan ook een staande ovatie. Absoluut welverdiend!
Maar zoals gezegd, ter ere van Yasmine, hebben ze er een lap op gegeven. En wat voor één :-).
Voor ons als fotograaf was het een fantastisch evenement. Er zijn weinig zo’n ‘podiumbeesten’ zoals Bart Peeters. Eigenlijk had ik dan ook moeten weten toen ik me rustig had verdoken in het publiek, dat ik er niet zo gemakkelijk vanaf zou komen :-). Maar hoeveel kunnen er zeggen dat Bart Peeters aan hun voeten hebben gelegen ;-).
Verder kan ik alleen maar zeggen, dat we ons beestig geamuseerd hebben.
Wij hopen dat jullie er evenveel van genieten als wij :-). Enjoy!
4 Comments

 1. Pladijske on June 30, 2009 at 10:21 am

  Knappe foto’s.
  Weten de artiesten eigenlijk zelf hoe mooi de foto’s zijn? Of houden die er zich achteraf niet meer mee bezig? Dat zou wel zonde zijn, voor hen welteverstaan. 2. tanja coppens on July 16, 2009 at 8:21 pm

  Beste,
  Wil jij de foto’s eens doormailen van de dame die toevallig door Bart ten dans werd gevraagd?
  Dat was ik nl. je zou mij er dolgelukkig mee maken.
  Dat maak ik waarschijnlijk nooit meer mee…
  Alvast bedankt !
  Groetjes,
  Tanja 3. admin on July 16, 2009 at 9:36 pm

  We hebben ze doorgestuurd, en we zijn altijd benieuwd naar reactie. Maar onze foto’s van Milow zijn gebruikt op zijn blog. Geweldig hé 🙂 4. admin on July 16, 2009 at 9:37 pm

  Dat is geen enkel probleem. Ik zal ze je doorsturen per mail. Je ziet wat een onverwachte wandeling kan doen hé :-). Proficiat!Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.